Assen opent Puzzelbank!

Fabrikanten van puzzels kunnen sinds de start van de coronacrisis de productie van puzzels niet meer bijbenen. Hierdoor is er tijdens de tweede lockdown schaarste ontstaan in de voorraden in winkels. De twee grootste Nederlandse fabrikanten hebben al laten weten de voorraden dit jaar niet meer te kunnen aanvullen. De winkels hebben nog een klein aantal nieuwe puzzels liggen, maar er is een actieplan nodig om mensen de winter door te kunnen laten puzzelen. Daarom openen er nu in heel Nederland Puzzelbanken. Zo ook in Assen.

 

In vele huizen liggen puzzels stof te vergaren. De Puzzelbank is hier de oplossing voor! Zij bieden mensen aan om de puzzels die zij al eerder gemaakt hebben te komen inwisselen voor een ‘nieuwe’ die door iemand anders is ingebracht. Musetta Blaauw is oprichter van de eerste Puzzelbank en eigenaar van Musjes Kinderwinkel in Groningen. Met de Puzzelbank hoopt Blaauw dat mensen de winter door kunnen puzzelen, zeker in deze tijd met corona. Blaauw hoopt dan ook dat vele dorpen en steden ook een Puzzelbank starten in een winkel, dorpshuis, café of bibliotheek. 

 

Speelotheek Speul'nderwies

Dat liet speelotheek Speul’nderwies zich geen twee keer zeggen. “Ook in Assen wordt er natuurlijk veel gepuzzeld en de speelotheek dient graag als centrale plek om de puzzels te ruilen." Voor de speelotheek maakt de Puzzelbank een ideale combinatie van speelgoed, spelletjes en puzzels voor kinderen samen met puzzels voor volwassenen. Iedere week kun je op donderdag, vanaf 9 september, puzzels komen ruilen tussen 9 en 11 uur ‘s morgens.

 

De speelotheek is gevestigd in Assen in kindcentrum De Marskramer, Kleuvenstee 1, tegenover de nieuwe Lidl. Graag buitenom naar de zijkant van de school, waar de vlag van de speelotheek staat.

Deel dit op je eigen sociale media

Meer buurtnieuws

Op de fiets met het college door Pittelo!

Op de fiets met het college door Pittelo!

Elke maand bezoekt het college van Gemeente Assen een wijk, om meer te leren over deze wijk en haar inwon...
Lees verder
Tegels wippen in de Lariks

Tegels wippen in de Lariks

Het is je vast niet ontgaan: Assen doet mee aan het NK Tegelwippen! Hierbij proberen we zoveel mogelijk t...
Lees verder
Asser Bloemenmobiel komt langs Lariks en Marsdijk

Asser Bloemenmobiel komt langs Lariks en Marsdijk

Deze zomer toert de Asser Bloemenmobiel door de straten van Assen. Na het succes in Kloosterveen rijdt hi...
Lees verder

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!