Activiteiten in Marsdijk

Marsdijk staat niet stil, en dat komt onder andere door de activiteiten commissie. We gingen in gesprek met Linda, Initiatiefneemster Activiteiten Marsdijk. Om reuring in de wijk te krijgen, is Linda in 2020 begonnen met het opzetten van Activiteiten in Marsdijk. “Toen er in 2020 allerlei coronamaatregelen kwamen, was er weinig te doen en ging koningsdag niet door. Maar een doorloop-evenement mocht wel. Zo is ze begonnen met de opritverkoop in juli dat jaar. Met activiteiten voor elke leeftijd maar met de focus vooral op kinderen van de basisschoolleeftijd hopen we de wijk te bieden wat ze verdient. ‘Dat is een leuke leeftijd, want er komen ook altijd wel (groot)ouders mee, waardoor er veel ontmoeting ontstaat’ zegt ze. “Om jongeren in de leeftijd van 13 t/m 16 jaar te interesseren, is een grotere uitdaging; maar ook voor hun hebben we half juli het “FIFA toernooi.”

 

Activiteiten

“Het mooiste zou zijn als we de opritverkoop eens per jaar doen”, zegt Linda. “Maar er is zo veel te organiseren. Begin juli hebben we een Pony Pretdag in Ees bij het Land van Bartje. Kinderen kunnen daar onder meer  een pony- of bosrit maken. Vorig jaar deden we dit voor het eerst. Het was superleuk en een fijne samenwerking. Ook kunnen bewoners een keer per maand eten in de Kei bij kinderboerderij Beekdalhoeve en houden we iedere  maand een spelletjesavond. We organiseren het Kinderplein tijdens de 4 Mijl in het Anne Frankpark, een jeugdavond en in oktober dit jaar willen we een workshop doen voor volwassenen. Ook zijn er in de zomermaanden elke dinsdag Summer Games in het Anne Frank Park, wat altijd een mega succes is met rond de 80-100 kinderen. Erg gezel- lig.”

 

Mijn Buurt Assen en Stila

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Mijn Buurt Assen? Linda: “Bij een activiteit in het Anne Frank Park in Marsdijk, zag ik Mijn Buurt Assen bij een kraam staan. Ik had een gesprekje en gaf aan dat er wel wat meer activiteiten aangeboden mochten worden en dat ik daar best bij wilde helpen. Ze verwezen mij daarvoor naar de website. Thuis vulde ik onder ‘heb je een idee?’ mijn plan van de Opritverkoop in. Na een gesprek kregen we budget. Zo is de bal aan het rollen gegaan. Van de ene activiteit kwam de andere.”

 

Ouders van kinderen vragen mee te helpen

“Ik organiseerde met enkele mensen die ik via facebook vroeg, een Winterfeest in Pand17 eind 2020. Er waren knutselactiviteiten voor kinderen zoals kaarsen en zeepjes maken. De ouders van de kids die meededen, vroeg ik of ze in het vervolg wilden helpen met organiseren. Daarna zijn we met een groep verder gegaan. Ik zegt altijd ‘Eigenlijk moet je gewoon proberen en doen, zo kom je vaak heel ver. Naast Mijn Buurt Assen vragen we Stila ook altijd om een financiële bijdrage, zonder deze ontvangsten zouden zoveel activiteiten echt niet mogelijk zijn. Daar zijn we daar heel dankbaar voor.”

 

Bestaande activiteiten terug laten komen

Als organisatie bestaat Activiteiten Marsdijk intussen uit zes personen. De een is meer actief dan de ander. Ze hebben een lijst van zestig vrijwilligers die ze benaderen om op de activiteiten zelf te helpen. Linda: “We werken nu wat gestructureerder dan vier jaar geleden. Het organiseren is meer behapbaar. Dat komt ook omdat we bestaande activiteiten steeds laten terugkomen. Dat kost minder energie dan steeds iets nieuws te bedenken.”

 

Taken verdelen 

“Het mooist zou zijn als we de taken nog beter kunnen verdelen en als één iemand voor bepaalde onderdelen verantwoordelijk is. Bijvoorbeeld iemand doet de promotie en communicatie; de ander verwerkt de aanmeldingen voor de activiteiten en weer een ander doet de aanvragen bij MBA, STILA of Oranjefonds. Nu doe ik zelf veel in de avonduren. En dat is zeker leuk. Maar ook wel veel. We hebben ondertussen al wel de activiteiten wat verdeeld, waardoor de verantwoordelijkheid daarvoor dan ook echt bij de aangewezen persoon ligt…zo verdelen we dat mooi. Erg fijn.” 

 

Kijk voor alle activiteiten en de mogelijkheid om je aan te melden op: www.activiteitenmarsdijk.nl

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

De ontwerpfase is voorbij en nu is het tijd om te stemmen!
Lees verder
Update speel- en sportplek Esakkerweg

Update speel- en sportplek Esakkerweg

De basis staat! Je kunt al zien waar straks de paden komen, de zwerfkeien hebben hun plek gevonden en het...
Lees verder
Activiteiten in Marsdijk

Activiteiten in Marsdijk

Marsdijk staat niet stil, en dat komt onder andere door de activiteiten commissie. We gingen in gesprek m...
Lees verder