Buurtideeën

"Dat naambord had z’n beste tijd gehad, dat moest anders"

Michal Čepelák verhuisde van Duitsland naar Kloosterveen. Een plek waar hij zich meteen thuis voelde. Toch zat iets hem niet helemaal lekker. Het naambord van Kloosterveen. Dit was hem een doorn in het oog. Michal bedacht een leuke actie en nam contact op met Mijn Buurt Assen. Samen rolden we de campagne; ‘Bedenk hét nieuwe naambord van Kloosterveen’ uit.

"Er wordt veel gebruik gemaakt van de speeltuin en het sportveld in Salland!"

Jeanette de Lange woont in Salland, Baggelhuizen. Regelmatig komt haar kleindochter op bezoek. Het meisje speelt graag buiten, maar de glijbaan is kapot en in het houten huisje krijgt ze splinters. Jeanette besluit daarom eind augustus 2020 de gemeente een brief te sturen voor een nieuwe speeltuin waar haar kleindochter veilig kan spelen. Een half jaar later staat er een nieuwe speeltuin én een sportveldje.

"De Speeltuin Kloosterveen begint nu iets van de hele wijk te worden, hoe leuk is dat!”

Donderdag 22 juli was het eindelijk zover, de Speeltuin in Kloosterveen ging open! De dag daarvoor mochten genodigden de speeltuin al testen. Inmiddels spelen er dagelijks zo’n veertig kinderen en is het een aanwinst voor de wijk gebleken. Initiatiefnemer Wendy Oude Veldhuis is erg blij met het eindresultaat. “Als ik na een lange dag werken langs de speeltuin rijd en al die blije kinderen met hun ouders zie, dan word ik daar heel gelukkig van!”

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!