Buurtideeën

"Dat naambord had z’n beste tijd gehad, dat moest anders"

Michal Čepelák verhuisde van Duitsland naar Kloosterveen. Een plek waar hij zich meteen thuis voelde. Toch zat iets hem niet helemaal lekker. Het naambord van Kloosterveen. Dit was hem een doorn in het oog. Michal bedacht een leuke actie en nam contact op met Mijn Buurt Assen. Samen rolden we de campagne; ‘Bedenk hét nieuwe naambord van Kloosterveen’ uit.

"Er wordt veel gebruik gemaakt van de speeltuin en het sportveld in Salland!"

Jeanette de Lange woont in Salland, Baggelhuizen. Regelmatig komt haar kleindochter op bezoek. Het meisje speelt graag buiten, maar de glijbaan is kapot en in het houten huisje krijgt ze splinters. Jeanette besluit daarom eind augustus 2020 de gemeente een brief te sturen voor een nieuwe speeltuin waar haar kleindochter veilig kan spelen. Een half jaar later staat er een nieuwe speeltuin én een sportveldje.
“De Gouverneurstuin is een beetje saai. Tijd voor verandering!”

“De Gouverneurstuin is een beetje saai. Tijd voor verandering!”

Isolde (11 jaar) schrijft in een enquête aan haar buren: ‘De Gouverneurstuin is een beetje saai en er komen weinig kinderen, daar wil ik verandering in brengen. Ik heb een brief naar de burgemeester gestuurd.’ Samen met vriendin Josien ging ze de wijk.

Jouw buurt

is een idee

waard

Heb je de ultieme oplossing voor dat smerige hondenpoepprobleem of heb je een creatief idee om dat saaie hoekje of veldje in de buurt aan te pakken? Maak er dan werk van!