Hunted in Kloosterveen

Afgelopen vrijdag werd er Hunted gespeeld in Kloosterveen. Vaart Welzijn, de politie en de gemeente organiseerde samen het evenement waarbij jongeren het spel Hunted Spelen. Bekend van het populaire tv-programma waarin mensen uit handen proberen te blijven van een opsporingsteam. Wijkreporter Lisa Borchers nam een kijkje en schreef onderstaand verslag.

 

Tactiek

De deelnemers hadden er zin in. De jongeren die ik sprak hadden allemaal een eigen tactiek.Twee dames, die samen mee deden, konden het hier niet over eens worden. Over één ding waren ze het wel eens en dat was de reden om mee te doen. Ze wilden sneller zijn dan en spelen met de politie. In tegenstelling tot de editie in Peelo deed er nu naast politie, handhaving ook marechaussee mee. Vond het zelf bijzonder leuk dat de politie ook de paarden van stal had gehaald. Voor vertrek hing er, nog wel, een gezellige sfeer. Maar toen ging het beginnen, het startschot voor de jagers ging af. 

 

Spannende avond

De eerste deelnemers waren na 2 minuten het eerste bandje al kwijt. Twee dames van het politiekorps hadden zich namelijk verdekt opgesteld achter een muurtje bij de Albert Heijn. Met het gevolg dat direct 3 deelnemers een bandje kwijt waren. Op de volgende actie hoefde ik niet lang te wachten. Drie jongeren vlogen langs mij heen met daarachter aan een agent op een motor. Weer 3 bandjes minder. Terwijl ik verder liep reed er mij een busje van de Dienst Justitiële Inrichting met grote spoed voorbij. Ook handhaving was goed bezig. Verderop zag ik een auto van handhaving met de zwaailamp aan stoppen. De handhavers vlogen de auto uit. Weer drie jongeren gepakt. Maar deze deelnemers hadden dubbel pech. Direct daarna kwam een ongemarkeerde auto aangereden waarin 3 agenten zaten. Weer 3 bandjes kwijt. Een ander deelnemer die kwam aanrennen werd direct achtervolgd door de handhavers en de drie agenten. Wat een samenwerking tussen handhaving en de politie. Een handhaver vertelde me dat deze spelende manier van doen geen dagelijkse klus is, maar het zeker wel leuk is om te doen. Voor het onderlinge contact tussen de wijk en de instantie's is dit initiatief heel goed. Opeens hoorde ik gegil een deelneemster werd achterna gezeten door een agente op paard. Ze schreeuwde "nee, niet weer zo'n strontpaard". Ze heeft het uiteraard niet kunnen winnen van het paard. Verderop werden er twee meisjes in gesloten door twee handhavers op de fiets en één te voet. Na wat heen en weer rennen werden ze gepakt. Weer 2 bandjes kwijt.

 

Aan het einde van de avond zag ik een heleboel blije maar vermoeide gezichten. Verloren of gewonnen iedereen had een leuke avond gehad.

Foto's

J. Boetes
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Activiteiten in Marsdijk

Activiteiten in Marsdijk

Marsdijk staat niet stil, en dat komt onder andere door de activiteiten commissie. We gingen in gesprek m...
Lees verder
Start werkzaamheden Seinepad

Start werkzaamheden Seinepad

Volgende week is het dan zover. We gaan starten met de werkzaamheden voor de speeltuin aan het Seinepad.
Lees verder
Sloopfeest Zilverschoonflats

Sloopfeest Zilverschoonflats

Op 10 juni om 10.00 uur staat er iets te gebeuren in de Zilverschoonstraat. De stoep staat vol met mensen...
Lees verder