• Nieuws
  • Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Lampionnetje lopen 2.0 in Amelterhout

Ieder jaar is het een feest om op 11 november zoveel kinderen met lampionnetjes te zien. In Amelterhout tillen ze dit feest van lichtjes en liedjes naar een hoger niveau. Het is een feest van ontmoeting en muziek! Wijkreporter Christine liep een stukje mee.

 

“De muziek komt om kwart voor 5 over de Lonerstraat aanlopen. Ik fiets naar een feest toe en zie een drumband lopen. Ik ben vol ongeloof dat dit bij het feest hoort! In de wijk allemaal lampionnen langs de weg, die opgehangen zijn door vrijwilligers uit de buurt. Er is een grote tent opgezet op het grasveld, muziek klinkt door de grote boxen. Je wordt er gelijk vrolijk van! Ik kijk mijn ogen uit en daar, jawel komt de drumband de wijk in lopen. Het is nog niet helemaal donker, maar het is al goed druk met kinderen en ouders rond de tent. Een strakke organisatie leidt de toegestroomde kinderen achter de drumband aan de wijk in. Ze dragen prachtige knutselwerken met een lichtje erin. De kinderen tonen trots hun zelfgemaakte lampions en een aantal ouders en vrijwilligers dragen een fakkel.

 

Pirates of the Caribbean

De Mercurius drumband zet zich in beweging en marcheert door de wijk met een slinger van kinderen en ouders; het zijn er wel honderd. Ik herken liedjes als Radio Gaga van Queen en Africa van Toto. En ineens hoor ik ook de soundtrack van de film Pirates of the Caribbean. Overal zie ik blije gezichtjes. Voor de kleinsten is het misschien een beetje ver, maar gelukkig worden zij gedragen. Want meedoen is geweldig.

 

Vuurwerkfontein

Bij het eindpunt wacht een heuse vuurwerkfontein. De kinderen kunnen een zakje snoep halen in de tent. De band gaat door als staande show, terwijl de kinderen zich verspreiden over de buurt om hun Sint Maartenliedjes bij de deuren te zingen. De activiteitencommissie heeft alles mooi in beweging gekregen en de buurt weer een mooie avond bezorgd!"

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Activiteiten in Marsdijk

Activiteiten in Marsdijk

Marsdijk staat niet stil, en dat komt onder andere door de activiteiten commissie. We gingen in gesprek m...
Lees verder
Start werkzaamheden Seinepad

Start werkzaamheden Seinepad

Volgende week is het dan zover. We gaan starten met de werkzaamheden voor de speeltuin aan het Seinepad.
Lees verder
Sloopfeest Zilverschoonflats

Sloopfeest Zilverschoonflats

Op 10 juni om 10.00 uur staat er iets te gebeuren in de Zilverschoonstraat. De stoep staat vol met mensen...
Lees verder