• Nieuws
  • Opening Ontmoetingstuin bij de Componist

Opening Ontmoetingstuin bij de Componist

Afgelopen zaterdag 16 september was de opening van de Ontmoetingstuin bij de Componist. Wijkreporter Lisa Borchers ging een kijkje nemen tijdens deze dag en maakte voor ons onderstaand verslag.

 

Opening met muziek en jeu de boules

Het was al gezellig druk bij de Componist toen ik aan kwam lopen. All Seasons, een lokale band uit Assen speelde live muziek. Speciaal voor de opening waren er hapjes en koude drankjes gemaakt door de bewoners uit de buurt. Wethouder Jan Broekema hield voor de officiële opening van de tuin een mooie speech. De jeu de boules baan was een idee van één van de buurtbewoners. Hiermee is ook tegemoet gekomen aan de wens van de oudere buurtbewoners in de ontmoetingstuin.

 

Een groene oase

De ontmoetingstuin is een prachtige groene oase geworden. Het is een plek om je te verwonderen over de kleurrijke bloemen maar ook om elkaar te ontmoeten. Het idee was om hier samen met de bewoners en uiteraard ook de kinderen, iets moois voor de buurt van te maken. Na het officiële gedeelte gooide de wethouder ook even een balletje op de nieuwe jeu de boules baan.

 

Het Tuinteam

Bij het ontstaan van de tuin heeft zowel het wijkteam als het activiteitenteam van Cosis, gezocht naar mensen uit de buurt die van tuinieren hielden. Op deze manier haal je van de deelnemers het beste van hun sterke punten en talenten naar boven voor een prachtig resultaat. En zo is het Tuinteam ontstaan. Ze hopen dat dit een plek wordt waar de deelnemers van het Tuinteam energie van krijgen maar ook om elkaar echt te zien. Als iemand bijvoorbeeld afwezig is, er wordt gekeken waarom iemand er niet is. Zou er iets aan de hand zijn? Dat ze om elkaar geven en voor elkaar zorgen. Wat een mooi idee is dit.

In de ontmoetingstuin zijn gezellige zithoekjes te vinden maar ook een moestuin, boomgaard, speeltuin en een werkplaats. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd. Het ziet er nu al naar uit dat het een groot succes gaat worden.

Foto's

Arjan Poel
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Ecologisch wijkonderzoek

Ecologisch wijkonderzoek

Vanaf deze week gaan onderzoekers van Ecogroen op zoek naar vleermuizen en gierzwaluwen in de wijken Lari...
Lees verder
Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Zoals jullie weten gaat de gemeente de speeltuin aan de Mozartplaats vernieuwen. Er is een ontwerp gemaak...
Lees verder
Ontwerp hét nieuwe entreebord van Pittelo!

Ontwerp hét nieuwe entreebord van Pittelo!

Vorig jaar vertelden we al dat de oude, vertrouwde Wijk met Pit palen bij de entree van de wijk compleet ...
Lees verder