• Nieuws
  • Opening speeltuin Donaudal en informatieavond in de MaasStee

Opening speeltuin Donaudal en informatieavond in de MaasStee

Op een beschutte plek, op het uiterste puntje van Pittelo ligt de speeltuin van het Donaudal. Hier is de speeltuin vernieuwd, er zijn zeven nieuwe speeltoestellen gekomen en de basketbalvloer heeft een nieuwe asfaltlaag gekregen. De buurtbewoners hebben zelf voor de belijning gezorgd. Op 15 februari werd met trots de speeltuin geopend. Wijkreporter Christine Eggens schreef onderstaand verslag. 

 

Voor ieder wat wils 

Voor de toegestroomde kinderen en belangstellenden was er koffie met koek en een pokebowl. De weersomstandigheden waren ons vandaag goed gezind, het bleef droog. De kinderen waren lekker aan het spelen waar onder basketballen en de Burgemeester kon zijn toespraak houden. Hij vertelde over de vernieuwing, het belang van samenzijn en samen spelen. Ook werd er verteld  over het begin van de speeltuin. Het organiseren van activiteiten begon in 1992 met Henk Kuipers, het was hier eerst een modderpoel en ze hebben toen speelplaats en een pleintje aangelegd. Na verloop van tijd gingen de speeltoestellen stuk en moesten ze nodig opgeknapt worden. Met geld dat twee jaar geleden beschikbaar kwam bij de gemeente, de BOSS regeling, is het nu weer nieuw en daaruit groeit dan zo'n fijne plek om te spelen. Onder het toeziend oog van burgemeester en wethouders van Assen is de wethouder Jan Broekema de aangewezen persoon om samen met twee jeugdige sporters de opening te verrichten. Zodra de bal door het basketbalnetje gaat is er vuurwerk. Het is een jongen die uiteindelijk het doelpunt maakte, daarin moest de wethouder zijn meerder erkennen.

 

Raad on Tour in de MaasStee

De burgemeester en wethouders hadden hierna nog een druk programma in de MaasStee. Na een verkwikkende maaltijd komen er nog presentaties over het wijkuitvoeringsplan en de groenvoorziening in de wijk Pittelo. Er was veel belangstelling voor deze inloopavond.  De Informatie werd omlijst met muzikale klanken. Het was een geslaagde bijeenkomst met speerpunten als verbinden en versterken. Pittelo de buurt met pit.

 

Foto's

Freddy Rozenveld
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Ecologisch wijkonderzoek

Ecologisch wijkonderzoek

Vanaf deze week gaan onderzoekers van Ecogroen op zoek naar vleermuizen en gierzwaluwen in de wijken Lari...
Lees verder
Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Zoals jullie weten gaat de gemeente de speeltuin aan de Mozartplaats vernieuwen. Er is een ontwerp gemaak...
Lees verder
Ontwerp hét nieuwe entreebord van Pittelo!

Ontwerp hét nieuwe entreebord van Pittelo!

Vorig jaar vertelden we al dat de oude, vertrouwde Wijk met Pit palen bij de entree van de wijk compleet ...
Lees verder