Opruimdag Noorderpark

Op 3 mei was het Opruimdag in Noorderpark. De handen werden uit de mouwen gestoken en er werd hard gewerkt door de buurt. Het weer zat helaas tegen maar dat mocht de pret niet te drukken. Wijkreporter Christine Eggens ging langs in de wijk om het proces te volgen van deze dag en schreef onderstaand verslag.

 

Opruimdag

Op de straat stonden twee containers, een aanhangwagen en een partytent met een koffiekar. Dat kan niet missen, hier is Mijn Buurt Assen bezig met een opruimdag. Of eigenlijk zijn de buurtbewoners in het Noorderpark bezig met opruimen. Om half elf was het al wel heel gezellig aan de koffietafel. De koffiedrinkers hadden al iets opgeruimd, of kwamen gezellig praten over de dingen die speelden in de straat. Het miezerde een beetje, dat was jammer. De container kwam dan ook niet helemaal vol met spullen. Ik denk dat het aan het weer lag, of hadden de mensen die hier wonen niet zo veel spullen om weg te doen? Ze hadden de flyer toch wel gelezen?

 

Koffie voor de hardewerkers

De koffiekar had voor iedereen een lekker vers kopje koffie met van alles erin. Daar werd wel goed gebruik van gemaakt. Hoe is het mogelijk, een verrassend koude dag na twee h zonovergoten dagen. Er werd om een uur of twaalf nog een pan op een vuurtje gezet, ze hadden nog broodje bal ook. De mensen die in de tuinen hadden opgeruimd hadden wel trek.

 

Een container vol rommel en oudijzer

We zagen de hoeveelheid rommel in de container toenemen en het leukste van al, ook een aanhanger vol met oud ijzer. Hier zit wel wat waarde aan en dat wordt geschonken aan de stichting de samaritaan. Zij zetten zich in voor kinderen die wel wat extra kansen kunnen gebruiken in het leven. Ik vind dat mooi, van niks naar waarde naar kansen. Na drieën werd er weer opgeruimd en gingen de mannen van koffie en gehaktbal, de tuinlieden, de container regelaars en de mensen van Mijn Buurt Assen na een mooie en stoere taak weer naar huis. Nog even de containers laten opladen en ja, na zo’n kille dag is ‘weer opladen´ voor iedereen de beste optie.

Foto's

Arjan Poel
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Ecologisch wijkonderzoek

Ecologisch wijkonderzoek

Vanaf deze week gaan onderzoekers van Ecogroen op zoek naar vleermuizen en gierzwaluwen in de wijken Lari...
Lees verder
Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Start vernieuwing speeltuin Mozartplaats

Zoals jullie weten gaat de gemeente de speeltuin aan de Mozartplaats vernieuwen. Er is een ontwerp gemaak...
Lees verder
Ontwerp hét nieuwe entreebord van Pittelo!

Ontwerp hét nieuwe entreebord van Pittelo!

Vorig jaar vertelden we al dat de oude, vertrouwde Wijk met Pit palen bij de entree van de wijk compleet ...
Lees verder