• Nieuws
  • Samen met bewoners aan de slag met wijkvernieuwing in de Schildersbuurt

Samen met bewoners aan de slag met wijkvernieuwing in de Schildersbuurt

Samen met bewoners maken we plannen voor de toekomst van de Schildersbuurt. Het besluit van Actium om de woningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw is definitief. De verwachting is dat er aan het eind van het jaar een plan klaar is hoe de wijk eruit komt te zien. De sloop start waarschijnlijk in de tweede helft van 2023. 
 

Besluit tot sloop en nieuwbouw

De plannen gaan over de woningen in de volgende straten: Henriëtte Ronnerstraat, Lonerstraat, Roessinghstraat, Tooropstraat en de Rembrandtlaan. Actium onderzocht eerst hoe deze woningen weer kunnen voldoen aan de eisen van deze tijd. Het energiezuinig maken was daarbij een belangrijke voorwaarde. Op basis van onderzoek en na overleg met bewoners is besloten om de woningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw.

 

Samenwerken

Samenwerken met bewoners staat bij ons voorop. Het is belangrijk dat je mee kunt denken en praten over de (nieuwbouw)plannen. Het is tenslotte jouw wijk. In het voorjaar gingen bewoners van de wijk daarom samen met LAOS Landschapsarchitecten de wijk in. Zij verzamelden wensen en sterke en zwakke punten van de wijk en markeerden plekken om te houden of te verwijderen. Deze punten zijn door de architect meegenomen in het ontwikkelen van het ontwerp voor de wijk. Een groep van ruim dertig bewoners denkt mee in het vervolgproces. Waar mogelijk worden hun ideeën meegenomen bij het maken van nieuwe tekeningen. De verwachting is dat er eind dit jaar een definitief ontwerp voor de vernieuwde Schildersbuurt klaar is.

 

Nieuwsbrief

Recentelijk hebben we een nieuwsbrief verzonden naar de inwoners van de Schildersbuurt met meer informatie. Heb je die niet gekregen? Of woon je ergens anders en ben je nieuwsgierig? Je kunt de nieuwsbrief hier inzien

 

 

Foto's

Yolanda Visser

Wijkvernieuwing

Assen-Oost
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Kinderburgemeester en Kinderraad bezoeken de sportkledingbank

Kinderburgemeester en Kinderraad bezoeken de sportkledingbank

Op 19 maart heeft de kinderraad een werkbezoek bij de Hippe Kringloop. Er komen acht raadsleden kijken ho...
Lees verder
NK Tegelwippen

NK Tegelwippen

Ook dit jaar gaan we als gemeente de strijd aan en doen we mee aan het NK Tegelwippen van 21 maart tot en...
Lees verder
Kunstig Pittelo

Kunstig Pittelo

Werkgroep Kunstig Pittelo is op zoek naar creatieve meedenkers en doeners voor het samenbrengen van versc...
Lees verder