• Nieuws
 • Stem mee over de wandelroutes in Pittelo!

Stem mee over de wandelroutes in Pittelo!

In diverse gesprekken met inwoners uit Pittelo kwam de wens naar voren om iets met cultuur in de wijk te doen. Tijdens de bijeenkomst op 14 juni hebben we deze ideeën met een aantal enthousiaste inwoners verder uitgewerkt, en nu ligt er een voorstel. Drie mooie ideeën die we kunnen realiseren in Pittelo. Je kunt vanaf nu stemmen op jouw favoriet!

 

De route met de meeste stemmen wordt gerealiseerd in Pittelo. Stemmen kan door een e-mail met je voorkeur te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je stem uit te brengen in De MaasStee. Op dinsdagavond 1 november gaan we de voorkeursvariant uitwerken in De MaasStee en daar kun je natuurlijk bij zijn!
 

Idee 1: Historisch Pittelo

Een geschiedenis route, waarbij de historische plekken van Pittelo benut worden. Denk aan Pittelo’s kolkje, Eswal, Kroezehof, De narren van Pittelo en bijvoorbeeld de klassieke carnavalsvereniging. Laat de geschiedenis tot leven komen voor jong en oud middels de Historisch Pittelo route met ondersteunende applicatie.


Je loopt door de wijk en met een app kun je zien hoe het er vroeger uitzag. Dit kan via ingesproken verhalen, bewegende beelden, moderne technologieën zoals je wellicht al eens in de (onder jongeren) bekende Pokémon app hebt kunnen zien. Ondersteund met een passend verhaal. Niet alles is digitaal. We willen routes die voor iedereen interessant zijn. Daarom wordt alles ook ondersteund met borden die verspreid staan over de route. Op deze borden kun je ook de verhalen lezen en meekrijgen als je liever zonder smartphone wilt wandelen.


Idee 2: Kunstroute

Er zijn heel veel mogelijkheden om kunst in de openbare ruimte van de wijk te plaatsen. De kunst kan uitnodigen tot het rondlopen en ontdekken, maar kan ook een reeds bestaande route interessanter en leuker maken. De kunst in de openbare ruimte kan bijvoorbeeld bestaan uit:

 

 • Opgevrolijkte zebrapaden

 • 3D kunstwerken op de straat geschilderd

 • Professionele graffiti of muurschilderingen.

 • Grote kunstwerken op rotondes

 • Verlichting door de wijk heen

 • Creatief ontworpen vogel hotels door de wijk

De kunstwerken rouleren per seizoen om afwisseling te stimuleren. Door middel van een website kun je direct zien welke kunstwerken er op dit moment ‘live’ zijn in de wijk en kun je ze opzoeken om zo een passend ommetje te maken.


Idee 3: Rust en ontmoeting routes

Er zijn prachtige plekken met natuur, uitzicht, rust, spelende kinderen en skatende jeugd. Op verschillende strategische plekken creëren we zit- en ontmoetingsplekken door middel van kunst.

 

De kunstwerken op de route zijn geschikt om op te zitten of van te genieten. Hierdoor zorgen we ervoor dat je een fijne wandeling kunt maken en je wordt gefaciliteerd in ontspanning en uitzicht middels nieuwe kunst. Geschikte plekken die hierbij aansluiten zijn o.a.:

 • In het park

 • Kinderboerderij

 • Veld naast de MFA

 • Rondom de vijver en langs het water

 • Langs speelvoorzieningen in de wijk

Bij de route wordt rekening gehouden met de afstand. Denk dan aan verschillende routes, bij voorkeur maximaal 7 kilometer. Aanvullend is er de wens om rolstoeltoegankelijke picknickbanken te plaatsen. De route wordt ondersteund met bordjes als “Over 350m de volgende ontspanningsplek” of “Over 350m het volgende kunstwerk”.

 

Stemmen

We zijn benieuwd welk idee je voorkeur heeft. Stemmen kan tot 1 oktober. Op dinsdagavond 1 november willen we in De MaasStee samen met jullie de voorkeursvariant verder gaan uitwerken. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

Stem op het nieuwe welkomstbord van Pittelo

De ontwerpfase is voorbij en nu is het tijd om te stemmen!
Lees verder
Update speel- en sportplek Esakkerweg

Update speel- en sportplek Esakkerweg

De basis staat! Je kunt al zien waar straks de paden komen, de zwerfkeien hebben hun plek gevonden en het...
Lees verder
Activiteiten in Marsdijk

Activiteiten in Marsdijk

Marsdijk staat niet stil, en dat komt onder andere door de activiteiten commissie. We gingen in gesprek m...
Lees verder