• Nieuws
  • Een gratis struik voor jou!

Een gratis struik voor jou!

Steeds meer mensen halen tegels uit de tuin en zetten er planten voor in de plaats. Een groene tuin is leuk om in te spelen en ziet er mooi uit. Heb jij al struiken in je tuin staan? De eerste twee weken van maart delen Mijn Buurt Assen en het Duurzaamheidscentrum Assen op negen verschillende plekken gratis struiken uit! Vandaag is de aftrap tijdens het collegebezoek aan de dorpen. Daarna worden de struiken in verschillende wijkcentra uitgedeeld.

 

Wanneer?

Houd het Facebook- of Instagramkanaal van het Duurzaamheidscentrum Assen of Mijn Buurt Assen in de gaten voor de exacte dag en tijd dat je bij het wijkcentrum in jouw buurt een gratis struik op kunt halen.

 

Tegel eruit, struik erin

Ga jij ook voor een groenere tuin? Houd dan rekening met de vuistregel: maximaal 1/3 van je tuin verhard, minimaal 2/3 groen. Kies een tegel, pak een schep, wip hem eruit en zet er de struik voor terug. Van de verwijderde tegels kun je een stapelmuurtje maken. Dit is een natuurlijke afscheiding in je tuin en dan help je gelijk de bijen en insecten ook een handje. In de kieren kunnen zij schuilen.

 

Ga voor groen!

Steeds vaker is het extreem nat of heet en droog buiten. Samen zorgen we voor droge voeten bij hoosbuien, genoeg water in droge periodes en een gezonde omgeving voor mensen en dieren. Dat doen we door stenen te vervangen door groen, regenwater op veilige plekken op te vangen en schoon regenwater te benutten. De gemeente Assen is in de openbare ruimte aan de slag. Jij draagt bij in je eigen huis, tuin en balkon. Kijk wat jij kunt doen op www.duurzaamheidscentrumassen.nl

 

Deze actie is een samenwerking van het Duurzaamheidscentrum Assen, Mijn Buurt Assen en Plan Boom. In het project Plan Boom worden vier jaar lang 10 miljoen bomen geplant in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en buitengebieden in heel Nederland. Voor en door inwoners.

Foto's

S. Pronk
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

Schetsontwerp speeltuin Mozartplaats

De schop gaat binnenkort in de grond! De speeltuin aan de Mozartplaats wordt aangepakt.
Lees verder
De 4 mijl Routes van Assen

De 4 mijl Routes van Assen

Op vrijdag 5 april is de feestelijke opening van de maar liefst zes 4 Mijl wijkroutes van Assen. Er zijn ...
Lees verder
Opruimmiddag Kloosterveste

Opruimmiddag Kloosterveste

Op 17 april organiseert de winkeliersvereniging in samenwerking met Mijn Buurt Assen een opruimmiddag in ...
Lees verder