Wijkbezoek Lariks

Op 23 april bezocht de raad de wijk Lariks. Tijdens dit bezoek stond het wijkaanpakplan centraal en werd er een route door de wijk gefietst. Onze wijkreporter Lisa Borchers was aanwezig tijdens het bezoek en schreef onderstaand verslag waarin zij haar ervaring met ons deelt. 

 

Plannen voor de wijk

De plannen voor de wijk werden uitgebreid uit de doeken gedaan. Door middel van een powerpoint was de presentatie voor de gehele zaal goed te volgen. Elk belangrijk punt had zijn eigen slide. Er zijn zoveel mooie plannen voor de wijk Lariks dat er niet genoeg tijd was, om alle plannen bij langs te gaan. Het volgende onderdeel was een fietstocht door de wijk. Maar eerst kon de gehele zaal genieten van verschillende gerechten gemaakt door de dames uit de wijk. Heel verschillend, maar heerlijk. Nadat alle monden gevoed waren werden gekleurde strookjes aan alle aanwezige uitgedeeld. 

 

Op de fiets

We fietsten langs alle plekken in de wijk waar nieuwe woningen worden gebouwd. Op een aantal plekken werd gestopt en kregen we informatie over wat er gebouwd wordt, een geschiedenisles over de locatie of over de wijk.

 

Samen maken we de buurt

Bij aankomst in het verzorgingshuis de Slingenborgh, was iedereen koud en doorweekt. Gelukkig hadden ze warme koffie en een plek om te zitten. Er volgde een presentatie over het nieuw te bouwen verzorgingshuis. Hoe de verhuizing van de bewoners dan in zijn werk zal gaan en dat ze de cultuur specifieke zorg willen gaan uitbreiden. De coördinator van het project maakte ook gelijk gebruik van de gelegenheid om een beroep te doen op de aanwezige raadsleden, om niet alleen de zorg voor de bewoners of mensen die in de wijk wonen te verbeteren, maar ook voor alle mensen die zorg nodig hebben. Dat het niet alleen belangrijk is om mensen financieel te helpen maar ook dat alle betrokken bedrijven samen zouden moeten werken voor het beste resultaat. Daar ligt namelijk de kracht om verder te komen.

Foto's

Ineke Heijting
Deel dit op je eigen sociale media

Ander nieuws

Ontwerp hét nieuwe entreebord van Pittelo!

Ontwerp hét nieuwe entreebord van Pittelo!

Vorig jaar vertelden we al dat de oude, vertrouwde Wijk met Pit palen bij de entree van de wijk compleet ...
Lees verder
Opruimdag Noorderpark

Opruimdag Noorderpark

Op 3 mei was het Opruimdag in Noorderpark. De handen werden uit de mouwen gestoken en er werd hard gewerk...
Lees verder
Schilderworkshop kloosterveen

Schilderworkshop kloosterveen

Op 30 april is de Schilderworkshop  in de Kloosterveste onder de naam “kunstenaars nemen te tijd” gestart...
Lees verder